keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Kansanmurhaajaa kestittiin Suomen Joutsenella

Seuraava uutinen on julkaistu alunperin KAVKAZ.fi -sivustolla 3.8.2005.

Aluepalautusjärjestöt osallistuivat yhdistyksemme koolle kutsumaan mielenosoitukseen Suomen Joutsenella 2.8.2005. Yksityiskohtainen raportti alla.

Puheenjohtaja Seppo Lehto saapuu Turkuun.



Putinin hirsipuu mukaan tavaratilasta.


Suomen Joutsenella. Lehto kommentoi Putinin lyhytkasvuisuutta.


Poliisi poseeraa Lehdon kanssa ennen määrätylle mielenosoituspaikalle opastamista.

Poliisi antaa ohjeita mielenosoittamiseen.


Taustalla tykkivene Karjala.


Banaania hirressä riippuvalle Paviaanikoira-Putinille.


Poliisihuumoria - portti lukkoon kettingillä.


Lehto haastattelee Tehtaankadun edustajia.


Mielenosoitusaluetta rajattiin entisestään. Muitakin mielenosoittajia on jo saapunut paikalle.


SUPO:n edustaja on juuri käynyt pyytämässä ettei ettei laulettaisi "Silmien välliin ryssää". Tämän jälkeen uniformupoliisi kielsi laulamisen ja huutamisen kokonaan paikalta poistamisen ja sakon uhalla.


Näkymä uudelta mielenosoituspaikalta Joutsenelle.


Ratsupoliisikin oli paikalla.


Putin nousemassa Suomen Joutseneen.


Suomalainen voittaa aina???

Vapaudenriisto miehitetyn Karjalamme juhlilla

Seuraava uutinen on alunperin julkaistu KAVKAZ.FI -sivustolla 22.6.2005

17.-19.6.2005 järjestettiin Lahdessa Karjalan Liiton vuosittainen Karjala-juhla. Myös aluepalautusjärjestöt olivat tapahtuman yhteydessä vahvasti esillä, levittäen tehokkaasti propagandaa miehitettyjen alueittemme palautuksen puolesta. Samassa yhteydessä järjestettiin myös aluepalautusjärjestöjen mielenosoitus, jonka nokkamiehenä oli KAVKAZ.FI-sivustoa ylläpitävän yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Lehto.

Median ja eräiden Karjalan Liiton miehittäjä-Ryssänpelkoon taipuvaisten johtajien disinformaation levityksestä johtuen Lahdessa odotettiin järjestyshäiriöitä ja aluepalauttajia yritettiin leimata negatiivisilla mielikuvilla. Aluepalauttajien taholta ei häiriöitä kuitenkaan sattunut. Häiriöt alkoivat vasta, kun Lahden poliisi mursi laillisen mielenosoituksen viemällä puheenjohtaja Seppo Lehdon kesken mielenosoituksen poliisimaijalla putkaan perättömän kuulusteluväitteen perusteella. Pidätyksellä Seppo Lehtoa käytännössä estettiin suorittamasta mielenosoitusmarssia kantaen hirtettyä Putin-nukkea ja alue- ja palautusvaateitamme esittävää karttakuviota. Marssi olisi ollut osa laillista mielenosoitusta.

Seppo Lehdon haastatteluun perustuva raportti tapahtuneesta:

Seppo Lehdon paikalta poistaminen menee perusoikeuksien näkökulmasta tutkintaan: Lahden poliisin "X X" (etunimi ja sukunimi jäi epäselväksi, kun ei antanut käyntikorttia), mahdollisesti nuuska huulessa vastoin hyviä tapoja virka-ajalla, joka tuli kasvot kireänä vaatimaan paikalta poistumista vastoin toisen poliisin eli pääsääntöisesti korrektisti esiintyneen Taisto Kuhlmanin lupaa ko. ajalle ja paikalle. Tämä ruskeasilmäinen takakireähkön tuntuinen poliisi ei antanut asiasta edes tarkistusmahdollisuutta tarkistaa toimenpiteen ristiriitaa aiemman lupauksen ja perusoikeuksien näkökulmasta muutaman metrin päässä olevalta Taisto Kuhlmannilta. Tämä ruskeasilmäinen ylimielinen ja takakireän tuntuinen poliisi ilmoitti paikalta poistamisen tekosyyksi "suorittamatta jätetyn kuulustelun" Lahden Sotilassoittokunnan taustamusiikin säestämänä. Seppo Lehto ilmoitti että tällä perusteella rikottiin ilmaisunvapautta liittyä Karjala Juhlien kulkueeseen jalkakäytävosuudella vastoin Lahden poliisi Taisto Kuhlmanin jo aiemmin lupaamaa oikeutta marssia muun juhalyleisön mukana. Lehto korosti ettei tälläisia juhlia ole kuin kerran vuodessa, ja että hän oli sentään saapunut paikalle Tampereelta saakka varhain aamusta ja tilanne on ainutlaatuinen, joten perusteiden paikalta poistamiseen pitäisi olla tosi painavat. Kasvolihakset ja silmät kiristyivät tällä poliisilla ja lupa heltisi olla vain kulkuueen ohimarssiin saakka, lisäksi vaati puiden alle varjoon, kun Lehto olisi halunnut katsoa alkuperäiseltä paikaltaan jalkakäytävältä ohimarssia aurinkoiselta paikalta muun juhlayleisön joukosta, eikä poliisien keskeltä. Lehdon käsityksen mukaan toimenpide oli törkeää sillä aiemmin oli jo paikalla käynyt useita varttuneita naisia ja miehiä toteamassa Lehdon ympärillä pyöriville poliiseille, että jättäkää tuo mies rauhaan tyyliin: "Tuo mies on hyvällä asialla, antakaa sen olla rauhassa!".

Paikalta poistamiselle mukattiin vain tämä ruskeasilmäisen ylähuuliarpisen määrittelemätön kuulustelu. Neljän poliisin saattamana Miehitettyjen alueiden palauttamista vaativa ja Putin-nukkea hirressä roikottanut Seppo Lehto vietiin poliisimaijalla kuin jokin häiriköivä rikollinen kesken Karjalajuhlien Lahden poliisilaitokselle. Seppo Lehto kertoi tälle poliisille, että mielenosoitusvapauden rajoittaminen kesken mielenosoituksen ja Karjala Juhlien yleisötapahtumaa epämääräisellä kuulustelulla lienee perusoikeuksien rikkomus, josta ko. vastuulliset joutuisivat vastuuseen, ei vaikuttanut vaan Seppo Lehto vietiin todella alhaisesti paikalta. Lahden poliisiasemalla jätettiin mielenosoitusjuliste hirtetyn Putin-apinan kanssa seinustalle ja vaadittiin reppu pois, jossa oli eväät, sekä Seppo Lehto sumputettiin keinovaloiseen putkaan n. klo 12:37 - 13:22 väliseksi ajaksi odottamaan muka jtkn. kuulustelua. ( Seppo Lehdon mukaan: "Vaadin välillä eväitäni ja ne sain. Lopulta ovi avautui ja tämä kireähkö ruskeasilmäinen poliisi tuli paikalle ja toinen vaalea poliisi löi haastepaperit allekirjoitettavaksi liikennerikkomuksesta vuodelta 2002 eteeni. Ihmettelin, että miten tällä perusteella rikotaan perusoikeuksia, kyllä kai tällainen asia olisi voitu Tampereellakin hoitaa. Ko. haasteen mukaan haastettiin Lahden Käräjäoikeuteen, mikä on mieletöntä. Tulee kalliiksi yhteiskunnalle tämmöinen pelleily, kun pääsääntö on että haastetaan siellä missä on rikkomus tai kotipaikkakunnalla. Haastehakemus oli puutteellisesti täytetty, eikä siitä selvinnyt esim. haasteen tekijän henkilöllisyys."

Pidätyksen päätteeksi ( persona non grata Karjalan Liiton hallituksen ja juhlavieraiden Tarja Halonen ja Matti Vanhasen silmissä ) Lehto toimitettiin Tampereelle lähtevään linja-autoon alkuperäisen vaatimuksen mukaisesti, jotta kerkiää valmistautumaan 20.6.2005 oleviin neekerikäräjiin, joissa epäillään ja syytetään tunnetun useissa vaaleissa ehdolla olleen norsunluurannikkolta tulleen kunnian loukkaamisesta.

Seuraavan päivän kunnianaloukkauskäräjät oli oma mustan huumorin paikkansa, kun toteennäyttämöttömillä väittämillä (KRP:n tutkimusten mukaankin mahdoton selvittää ) Seppo Lehdolle mukattiin 3 kk ehdollista vankeutta tämän julkisuuden henkilön kunnian loukkaamisesta. Ko. asiaa käsitellään hovioikeudessa seuraavan kerran. Lisähuomio voitaneen kiinnittää siihen että kummatkin tapaukset on pyritty viemään läpi niin ettei julkisuus ja eri näkökulmat pääse valottamaan tapahtumia objektiivisista näkökulmista. Taustalla vaikuttanee taistolaistoimittajien toveriverkosto kuten Martti Valkonen on hyvin todistellut journalismi.info linkissään.